Удар США і союзників по Сирії: Путін зробив заяву

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін відреагував на удари США і союзників по Сирії. При цьому глава Кремля звинуватив коаліцію в порушенні міжнародного права.

Президент РФ відреагував на удари коаліції в Сирії і заявив, що США такими діями посилюють гуманітарну катастрофу, несуть страждання мирному населенню, а також провокують нову хвилю біженців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля, передає Слово і Діло.

«Своїми діями США ще більше посилюють гуманітарну катастрофу в Сирії, несуть страждання мирному населенню, по суті потурають терористам, що сім років терзали сирійський народ, провокують нову хвилю біженців з цієї країни і регіону в цілому», - сказано в заяві Путіна.

При цьому, в повідомленні наголошується, що коаліція такими діями порушила статут ООН і міжнародне право.

«14 квітня США за підтримки своїх союзників завдали ракетного удару по об'єктах збройних сил і цивільної інфраструктури Сирійської Арабської Республіки. Без санкції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, а це порушення Статуту ООН, норм і принципів міжнародного права здійснений акт агресії проти суверенної держави, яка знаходиться на передньому краї боротьби з тероризмом», - заявив він.

Додамо, що в ООН і НАТО тим часом прийняли рішення коаліції.

Як відомо, президент США віддав наказ про нанесення удару по Сирії спільно з Францією і Великобританією. По Сирії випустили понад 100 крилатих ракет і ракет класу повітря - земля. Ракети вдарили по військовим і цивільним об'єктам.

Нагадаємо, за попередніми даними в результаті удару постраждали троє мирних жителів. Вражені три дослідницькі центри в Дамаску і Хомсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: