Удар США і союзників по Сирії: Трамп – діє, РФ – погрожує наслідками

Читать на русском
США нанесли ракетний удар по Сирії сьогодні, 14 квітня. В операції також приймали участь Великобританія і Франція.

У зв'язку з хімічною атакою, яка, ймовірно, сталася в суботу, 7 квітня, в місті Дума Президент США Дональд Трамп оголосив, що наказав завдати точкових ударів по території Сирії.

Про це пише Голос Америки, передає Слово і Діло.

«Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів завдати точних ударів по цілях, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада», - сказав Трамп.

За словами американського лідера, удар - спільна операція США, Великобританії і Франції.

«Об'єднана американська, британська і французька відповідь на ці жорстокості (режиму Башара Асада) буде включати всі інструменти національної могутності: військові, економічні та дипломатичні», - зазначив президент США.

Дональд Трамп вважає РФ винною в трагедії.

«Москва повинна зробити вибір: продовжувати діяти так, як вона діє сьогодні або приєднатися до сім'ї цивілізованих націй», - підкреслив Трамп.

Також, він нагадав, що 2013 року Росія обіцяла, що Сирія позбудеться своїх запасів хімічної зброї.

Росія проти США: чи буде Третя світова війнаЯкою буде війна між Росією та США й чи може вона завершитися повномасштабним ядерним конфліктом.

Пізніше, стало відомо, що по Сирії випустили понад 100 крилатих ракет і ракет класу повітря - земля. Ракети вдарили по військовим і цивільним об'єктам.

Тим часом посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що удари коаліції на чолі з США по об'єктах в Сирії не залишаться без наслідків.

«Нам знову погрожують. Ми попереджали, що такі дії не залишаться без наслідків», - повідомляється на сторінці дипломатичного відомства в соцмережі Facebook в суботу, 14 квітня.

Поки невідомо, про які саме наслідки йдеться.

Як відомо, США отримали докази застосування хімзброї в Сирії.

Раніше повідомлялось, що Росія привела в готовність війська ППО, розвідки та ударні сили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: