Радбез ООН отримав проект резолюції щодо Сирії

Читать на русском
США, Великобританія і Франція передали країнам-членам РБ ООН свій проект резолюції щодо Сирії, що засуджує застосування в ній хімічної зброї.

США, Великобританія і Франція передали країнам-членам РБ ООН свій проект резолюції щодо Сирії, що засуджує застосування в ній хімічної зброї і вимагає створення незалежного механізму розслідування таких інцидентів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

Росія проти США: чи буде Третя світова війнаЯкою буде війна між Росією та США й чи може вона завершитися повномасштабним ядерним конфліктом.

Як наголошується в проекті резолюції засуджуються «в категоричній формі всі випадки застосування хімічної зброї в Сирії, особливо атаки в Думі 7 квітня». Він передбачає створення незалежного механізму для розслідування» таких інцидентів, «заснованого на принципах об'єктивності та професіоналізму».

Так, проект, підготовлений французькою делегацією, закликає владу Сирії до співпраці з Організацією по забороні хімічної зброї.

Крім того, автори документа вимагають встановлення «міцного перемир'я», а також «безперешкодного доступу для гуманітарної допомоги» та «медичних евакуацій».

Крім того, у частини проекту, що стосується політичного врегулювання, йдеться про необхідність участі уряду Сирії в «міжсирійських переговорах сумлінно, в конструктивній манері і без попередніх умов».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Уряд ФРН підтримав дії США, Великобританії та Франції, які в ніч на суботу, 14 квітня, завдали ракетного удару по цілях у Сирії.

Також президент Петро Порошенко прокоментував ракетні удари по Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: