Президент Словенії розпустив парламент та призначив дострокові вибори

Читать на русском
Президент Словенії Борут Пахор оголосив, що позачергові вибори у країні відбудуться 3 червня. Він розпустив парламент.

Президент Словенії Борут Пахор оголосив, що позачергові вибори у країні відбудуться 3 червня.

Про це повідомляє словенський портал Delo, пише «Слово і Діло».

Вибори за технологією блокчейн: як це працює і що дасть?У 2019 році в Україні відбудуться вибори. Проблема чесного голосування гостро стоїть уже десятки років. Реформи проводили, кодекси переписували, а адмінресурс, як і раніше, в тренді. В інноваційних технологіях розбирались експерти.

«Я сьогодні розпустив Національні збори. Будучи президентом республіки, я сподіваюсь, що виборча кампанія відбудеться толерантно й без ненависті. Я не буду втручатися у її перебіг але я хочу, щоб результат був настільки ясним, наскільки це можливо, і це б дозволило швидко сформувати новий уряд», - заявив він.

Президент додав, що явка на виборах буде залежати від того, наскільки толерантною буде кампанія та які аргументи використовуватимуть політичні партії.

Зазначається, підставами для дострокових виборів була відставка прем’єр-міністра країни Міро Церара. Причина відставки - постанова верховного суду країни, якою скасовується рішення минулорічного референдуму, що схвалює будівництво залізниці Копер – Дівача. При цьому за два місяці у Словенії мали відбутися чергові парламенські вибори.

У такій ситуації партії ніяк не могли домовитися про дату виборів, пропонуючи проводити вибори у визначений час. Відповідні консультації завершилися лише на цьому тижні.

Нагадаємо, у Чорногорії відбуваються президентські вибори.

Раніше вибори відбулися в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: