ГПУ завершила розслідування держзради Аксьонова та Поклонської

Читать на русском
Українські слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «екс-прокурора» анексованого Криму Наталії Поклонскої.

Українські слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «екс-прокурора» анексованого Криму Наталії Поклонської, «глави» уряду окупантів Криму Сергія Аксьонова, «спікера» парламенту півострова Володимира Константинова та інших колишніх топ-чиновників АР Крим у справі про держзраду.

Про це повідомили в Генпрокуратурі України, передає «Слово і Діло».

Кримським сепаратистам також інкримінують: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення дій в складі злочинної організації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади і здійснення низки інших особливо тяжких злочинів за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст.ст. 109, 111, 110, 255 Кримінального кодексу (КК) України.

Провадження також стосується: Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Василя Мельниченка, Сергія Шахова, Руслана Теміргалієва.

Також було відкрито справу стосовно Петра Зими і Олексія Чалого в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 109, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Також вказується, що Печерський районний суд Києва надав дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржені в апеляційній інстанції.

«По завершенню ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників з матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде направлений до Апеляційного суду Києва для встановлення підсудності його розгляду», - йдеться в повідомленні.

Раніше Україна внесла книгу Поклонської в «чорний список».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: