Прокуратура готує для Інтерполу документи на Аксьонова

Читать на русском
Прокуратура Криму готує для Інтерполу документи для оголошення в міжнародний розшук так званого глави окупованого Криму Сергія Аксьонова. Він передав український Артек у власність Росії.
Петро КоваленкоФото: ark.gp.gov.ua

Прокуратура Автономної Республіки Крим працює над підготовкою матеріалів для Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук так званого «глави» окупованого Криму Сергія Аксьонова.

Про це в інтерв’ю «ЛІГА.net» розповів заступник прокурора АРК Петро Коваленко.

«У нас щодо Аксьонова є провадження, які мають економічний характер. Він передав український «Артек» у власність Російської Федерації, що завдало Україні значних матеріальних збитків. Чисто економічний злочин, побутовими словами – злодійство. Ми подали його до міжнародного розшуку – повернули, з процедурних питань. Наразі орган досудового розслідування усуває зауваження й у подальшому, сподіваюся, це питання буде вирішено позитивно», – зазначив Коваленко.

Російські опозиціонери попросили в України візи в КримРосійські опозиціонери попросили в України відкрити візу. Кандидати в депутати Держдуми утримаються від поїздки до Криму в разі відсутності добра з боку України.

Зазначимо, що в квітні цього року Печерський суд Києва видав дозвіл на затримання та арешт Сергія Аксьонова за передачу дитячого табору «Артек» у власність Росії. Оболонський суд Києва наклав арешт на майно «Артека» в Криму.

Нагадаємо, заступник прокурора АРК Петро Коваленко заявив, що збитки від анексії Криму перевищують 300 млрд грн. На сьогодні порушено понад 50 кримінальних проваджень за фактом завдання збитків Україні внаслідок анексії Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: