Голова Держаудитслужби вказала колишнього чоловіка в новій декларації

Читать на русском

Підозрювана в декларуванні недостовірної інформації та збагаченні головний аудит України згадала про свого чоловіка в декларації.
Лідія Гавриловафото: «Слово і Діло»

Підозрювана детективами НАБУ в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова в електронній декларації за 2017 рік вказала свого колишнього чоловіка та його майно.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі декларацій, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією НАБУ, Гаврилова та її колишній чоловік після розлучення продовжували проживати разом та їздити в подорожі. Відповідно до закону про протидію корупції, суб'єкту декларування необхідно вказати співмешканця, якщо вони разом проживають і мають спільний побут. Гаврилова цього не зробила, що є порушенням закону.

Однак у декларації за 2017 рік колишній чоловік чиновниці з'явився, а разом із ним і майно, яке Гаврилова не вказувала в аналогічному документі за 2016 рік. Так, колишній чоловік голови Держаудитслужби володіє згаданими детективами НАБУ двома паркомісцями та автомобілем Toyota Land Cruiser 2016 року.

За минулий рік Гаврилова заробила трохи більш ніж 875 тис. грн, а її співмешканець – 7200 грн. Водночас колишній чоловік чиновниці готівкою зберігав 3 млн грн, 8,5 тис. євро і 5 тис. дол. Сама підозрювана задекларувала 43 тис. дол. готівкою і 65,5 тис. грн. Також вона внесла до декларації й злитки золота загальною вартістю 86,5 тис. грн.

Нагадаємо, що за інформацією НАБУ, спільний дохід Гаврилової та колишнього чоловіка в період із 1998 року до першого кварталу 2015 року склав 730 тис. грн. Також у Бюро розповіли про їхні покупки.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови Держаудитслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: