Рада 3 квітня спробує скасувати декларації для антикорупціонерів: реакція соцмереж

Читать на русском

Е-декларування для громадських організацій парламент знову спробує скасувати наступного тижня, 3 квітня.
Слово і Діло

Верховна Рада України може 3 квітня розглянути скасування обов'язкового подання е-декларацій членами антикорупційних організацій.

З такою ініціативою виступив спікер Андрій Парубій. Раніше скасувати декларації для антикорупціонерів закликав президент України Петро Порошенко. «Глава держави ще раз підкреслює, що впровадження електронного декларування для активістів, схвалене минулого року, було помилкою. Вона не безповоротна, її можна виправити, й слід це зробити», – заявили в прес-службі глави держави.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що в соціальних мережах думають про цю проблему.

«Порошенко вимагає від парламенту швидко скасувати електронне декларування активістів. А перед цим сам же вимагав це декларування запровадити. Такий рецидив настає систематично: надав громадянство – забрав, дав Героя – посадив до в'язниці, торгівлю з Донбасом розблокував – заблокував, запровадив – скасував, заборонив – дозволив, вкрав – виступив проти корупції», – написав Андрій Портнов.

«Антикорупціонери мають першими показати свою чесність і прозорість. Не розумію суть кіпішу», – зазначив журналіст Юрій Лукшиц.

«Е-декларування для громадських активістів – це коли в депутатів емоція образи взяла верх над інстинктом самозбереження. Це було виключне бажання помститися громадським організаціям. Жодного іншого аргументу в розмовах з парламентарями я не чув. У цій дуелі громадська думка точно буде на боці ГО. Розмови про справедливість із вуст будь-якого політика в будь-якій країні виглядають смішно», – вважає політолог Михайло Басараб.

«Не пройшла схема, в Європі її засудили й озвучили, що Київ не виконує своїх зобов'язань, відхиляючись від європейських цінностей. Одразу ж на арені з'являється президент і закликає терміново внести зміни, просто рятівник європейського вектору України», – написав Артем Гриненко.

«Який галас здійнявся проти декларування громадськими діячами своїх статків! Така зараз чесна «громадськість». Чого боїтеся?», – написала Лідія Гончаренко.

Нагадаємо, європейський комісар Йоганнес Ган зробив жорстку заяву в зв'язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: