Рада надала нові повноваження Держекоінспекції

Читать на русском
Верховна Рада прийняла закон № 6530, яким надала нові повноваження Держекоінспекції України. За проголосували 229 народних депутатів.

Верховна Рада прийняла закон № 6530, яким надала нові повноваження Держекоінспекції України. За проголосували 229 народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на засідання уряду 3 квітня.

Рада 3 квітня спробує скасувати декларації для антикорупціонерів: реакція соцмережЕ-декларування для громадських організацій парламент знову спробує скасувати наступного тижня, 3 квітня.

У закон «Про охорону навколишнього природного середовища» внесли зміни, згідно з якими Держекоінспекція отримує право уповноважити установи, що знаходяться в її управлінні, на проведення вимірювань, не пов'язаних з оцінкою відповідності продукції, процесів і послуг, відповідно до вимог технічної компетентності та незалежності.

Крім того, Держекоінспекція зможе вносити пропозиції про визначення методик вимірювань - і установи обов'язково повинні їх використовувати.

«Хотів би зауважити, що внаслідок неузгодженості, яка сьогодні існує... з початку 2016 року скасовано механізм атестації вимірювальних лабораторій, в результаті чого територіальні органи Державної екологічної інспекції втратили можливість проведення вимірювань при здійсненні державного нагляду в сфері своєї діяльності і проведення кризового моніторингу навколишнього середовища в результаті виникнення аварійних ситуацій, пов'язаних із забрудненням об'єктів довкілля», - пояснив міністр екології Остап Семерак.

Нагадаємо, що Рада провалила президентський закон про декларації для активістів. Також стало відомо про нові проекти цього закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: