Суд щодо білоруса Політики відбудеться 5 квітня

Читать на русском
Судове засідання у справі громадянина Білорусі Юрія Політики, якого, за словами деяких ЗМІ, планується обміняти на кореспондента «Українського радіо»  Павла Шаройко, відбудеться 5 квітня.

Судове засідання у справі громадянина Білорусі Юрія Політики, якого, за словами деяких ЗМІ, планується обміняти на кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройко, відбудеться 5 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів на прес-брифінгу в Києві посол Білорусі в Україні Ігор Сокол, передає УНН.

Фейгін: Шаройка могли взяти, щоб використовувати проти СущенкаРосійський адвокат Марк Фейгін вважає, що українського журналіста Павла Шаройка, якого білоруські спецслужби затримали і звинувачують у шпигунстві, можуть використовувати в РФ у справі проти журналіста Романа Сущенка.

«Пан Політико знаходиться в Чернігові, в слідчому ізоляторі. Ми туди просто посилаємо на кожне судове засідання консула в рамках виконання ним консульських обов'язків. До речі, чергове засідання буде 5 числа. Всім іншим займаються адвокати, найняті з однієї й іншої сторони», - повідомив Сокол.

У той же час він зазначив, що питання обміну не є прерогативою посольства Республіки Білорусь в Україні.

Про Павла Шаройко, якого в Білорусі звинувачують в шпигунстві, посол не розповів.

Нагадаємо, український журналіст Павло Шаройко був затриманий в Мінську 25 жовтня 2017 року працівники КДБ Білорусі і обвинувачений в шпигунстві, а також створення агентурної мережі з білорусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: