Україна домовилася з Білоруссю про обмін «шпигунами»

Читать на русском
Україна і Білорусь досягли домовленості щодо передачі журналіста українського Національного радіо Павла Шаройка, затриманого в листопаді 2017 року на території Білорусі за підозрою в шпигунстві.

Україна і Білорусь досягли домовленості щодо передачі журналіста українського «Національного радіо» Павла Шаройка, затриманого в листопаді 2017 року на території Білорусі за підозрою в шпигунстві.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє видання «Білоруський партизан» із посиланням на «колег у Києві».

Затримання Шаройка: стали відомі нові подробиціКолишній керівник прес-служби Головного управління розвідки Міноборони Павло Шаройко не міг бути розвідником в іншій державі. Таку думку Слову і Ділу висловив чинний офіцер ГУР МО.

Україні можуть передати журналіста українського «Національного радіо» Павла Шаройка, який був затриманий у листопаді минулого року в Білорусі за підозрою у шпигунстві.

Зазначається, що нібито була досягнута певна домовленність на зустрічі «високопоставлених представників Білорусі та України» й уже підготовлені документи з підписом білоруського президента Олександра Лукашенка. Крім того, повідомляється, що звільнення планується здійснити шляхом обміну Шаройка на громадянина Білорусі Юрія Політику, якого також підозрюють у шпигунстві, але в Україні.

«Українська правда» звернулася за коментарем до адвокатів Політики Валентини Роговець та Олександра Вольвака. Однак вони поки не стали коментувати цю інформацію, зазначивши, що 27 березня відбудеться суд щодо білоруса, й до цього часу коментувати щось некоректно.

Як відомо, 17 листопада 2017 року голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що в Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка.

27 листопада Шаройку висунули звинувачення за статтею «Шпигунство».

У лютому повідомлялося, що Верховний суд Білорусі розглядає в закритому режимі справу українського журналіста Павла Шаройка, якого звинувачують у шпигунстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: