Україна вислала білоруського дипломата

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусі, яка оголосила персоною нон ґрата радника посольства України Ігоря Скворцова.

Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусії, яка оголосила персоною нон ґрата радника посольства України Ігоря Скворцова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца.

У відповідь на таке рішення Мінська українське МЗС повідомило білоруській стороні про оголошення персоною нон ґрата одного з працівників посольства Білорусі в Україні.

«МЗС України зі свого боку, керуючись принципом взаємності, ухвалило рішення про те, щоби вислати з країни представника посольства Білорусі. Станом на цю мить він уже припинив роботу й залишив нашу державу», – заявила вона.

Із закону про реінтеграцію Донбасу приберуть навіть натяки на Мінські угодиУ середу, 8 листопада комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони обговорив президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Як відомо, в понеділок був оголошений персоною нон ґрата радник посольства України в Білорусі. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Нагадаємо, офіційний представник КДБ Білорусії Дмитро Побяржин заявив, що радник посольства України в Мінську Ігор Скворцов оголошений персоною нон ґрата в Білорусі.

За його словами, затриманий у жовтні за створення в Білорусі агентурної мережі журналіст, громадянин України Павло Шаройко, проти якого порушена кримінальна справа за шпигунство, підтвердив, що «координацію його розвідувальної діяльності здійснював працівник Головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: