Шаройку висунули звинувачення у Білорусі – ЗМІ

Читать на русском
Затриманому у Білорусі українцеві Павлові Шаройку висунули звинувачення за статтею шпигунство. У КДБ Білорусі стверджують, що він збирав інформацію про військові об'єкти Росії в республіці.

Затриманому у Білорусі українцеві Павлові Шаройку висунули звинувачення за статтею «шпигунство».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє офіційний представник білоруського КДБ Дмитро Побяржин, передає «Радіо Свобода».

КДБ Білорусі підозрює Шаройка у «створенні агентурної мережі» у цій країні.

У КДБ Білорусі стверджують, що український журналіст Павло Шаройко збирав інформацію про військові об'єкти Росії в республіці.

Проти нього порушили кримінальну справу за звинуваченням у шпигунстві, за нею йому загрожує від 7 до 15 років ув’язнення.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», кореспондента «Українського радіо», колишнього керівника прес-служби Головного управління розвідки Міноборони Павла Шаройка заарештували Мінську за підозрою в шпигунстві. Втім, білоруські спецслужби не надають аргументованих доказів шпигунської діяльності журналіста.

Тим часом в Україні зазначають, що Шаройко не міг здійснювати розвідувальну діяльність, оскільки давно звільнився з ГУР.

18 листопада кореспондента «Українського радіо» відвідав український консул.

Шаройку також призначили адвоката.

Народний депутат від фракції «Народного фронту», член комітету з питань безпеки та оборони Дмитро Тимчук вважає, що Україні варто порушити перед Заходом питання про відновлення санкцій проти Мінська, якщо з’ясується, що затримання українського журналіста Павла Шаройка здійснене за наказом керівництва Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: