Новий пленарний тиждень: з'ясувалось, які законопроекти розгляне Рада

Читать на русском
Верховна Рада планує змінити законодавство щодо обов'язкового е-декларування для представників громадських організацій та розглянути законопроект про дипслужби в другому читанні.

Верховна Рада планує змінити законодавство щодо обов'язкового е-декларування для представників громадських організацій та розглянути законопроект про дипслужби в другому читанні.

Про це свідчить порядок денний парламенту на 3-6 квітня, опублікований на сайті ВРУ, передає «Слово і Діло».

Депутати почнуть роботу у вівторок, 3 квітня, з розгляду законопроекту про пенсії для звільнених із військової служби. Потім планують приділити увагу законопроектам про відстрочку крайнього терміну подачі е-декларацій представниками громадських організацій та документам про скасування такого обов'язку. Також мають намір розглянути блок питань екологічної політики; постанову про затвердження голови та складу Нацкомісії з радіаційного захисту населення України.

План роботи на 3 квітня містить законопроекти про використання земель оборони та відповідальності за злочини проти військовослужбовців у другому читанні. Депутати мають намір призначити позачергові місцеві вибори.

Пленарна середа, 4 квітня, - день ратифікацій. На розгляді народних обранців будуть проекти законів про ратифікацію угод із Польщею про співпрацю у сфері оборони, з Румунією - у сфері військових перевезень. На порядку денному декілька законопроектів у першому читанні - зокрема, щодо захисту житлових прав студентів і підвищення спортивної майстерності молоді.

Вибори-2019: коли розпочнеться кастинг на кандидатів-антипопулістівХто і за яких умов зможе дати бій кандидатам-популістам на майбутніх президентських виборах, аналізував політолог Олександр Радчук.

Нардепи зможуть запланувати проведення парламентських слухань на теми «Запобігання та протидія дискримінації жінок із уразливих соціальних груп» та «Реалізація в Україні міжнародно-правових актів щодо запобігання антропогенним змінам клімату». У другій половині дня нардепи працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

У четвер, 5 квітня, депутати мають намір розглянути реформу парламенту. Далі - питання нацбезпеки і оборони. У переліку немає законопроекту «Про нацбезпеку», проте, можна очікувати, що за умови прийняття комітетом рішення в середу, вже в четвер питання винесуть під купол. Вже не вперше спробують ратифікувати угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Торговельну угоди з Таїландом. У другому читанні планується розглянути законопроекти про дипломатичну службу і про затвердження бізнес-омбудсмена.

Також не вперше в плані роботи на тиждень – законопроекти про ідентифікацію поліцейських і нацгвардійців.

У п'ятницю, 6 квітня, традиційно відбудеться година запитань до уряду.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій розповів, чим Рада займатиметься в квітні-травні.

Відзначимо також, що 20 березня Рада з п'ятої спроби затвердила порядок денний сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: