Рада з п'ятої спроби затвердила порядок денний сесії

Читать на русском
Верховна рада України провалила голосування за проект постанови номер 8063 про порядок денний восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Верховна Рада 20 березня з п'ятої спроби проголосувала за порядок денний 8-й сесії. Відповідний законопроект №8063 підтримали 239 народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Погоджувальна рада: чим парламент займатиметься цього тижняВерховна Рада цього тижня розгляне блоки питань щодо бюджетної та промислової політики, а також законопроекти щодо реформи парламенту.

Спікер парламенту Андрій Парубій підкреслив, що йдеться про постанову №8063 з включенням до переліку законопроектів №№ 8059, 8108, 6391-1 і враховуючи пропозиції, які оголосив нардеп від БПП Григорій Заболотний.

«Зараз я даю доручення комітету податкової політики невідкладно розглянути проект закону 7403-2 як невідкладний, як такий, що потребує нагального вирішення. Як обіцяв голові аграрного комітету Бакуменку, як обіцяв представникам аграріїв, я даю невідкладне доручення комітету», – сказав Парубій після голосування.

За словами нардепа від фракції БПП Вадима Денисенка, парламент не підтримував проект постанови через відсутність голосів від певних фракцій.

«Вчора, наскільки я розумію, були певні домовленості про те, що всі підтримують включення до порядку денного понад 2 тисячі законів. Але сьогодні низка фракцій просто не давала жодного голосу. На табло – не більш ніж 200 голосів. Це стало причиною перерви», – повідомив Денисенко.

Відзначимо також, стало відомо, які партії пройшли б до Ради на виборах наприкінці лютого.

Раніше Парубій передбачив невизнання Радою виборів Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: