Рада дозволила заарештувати Савченко: реакція соцмереж

Читать на русском

Рада зняла з Надії Савченко недоторканність і дозволила її заарештувати. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

Верховна Рада України сьогодні, 22 березня, проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Савченко підозрюють у підготовці до захоплення державної влади й посяганні на життя президента України та інших високопоставлених чиновників. У Генеральній прокуратурі повідомили, що нардеп та інші особи планували здійснити теракт у будівлі парламенту. «Слідство має неспростовні докази, що Савченко особисто планувала й давала вказівки, як провести теракт тут, у залі ВР, мінометами обрушивши купол ВР і добиваючи нардепів автоматами», – заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Сьогодні під час засідання Ради також продемонстрували відеодоказ причетності Савченко до підготовки теракту. «Слово і Діло» з'ясовувало, що з цього приводу думають у соціальних мережах.

«Жартома чи всерйоз, з дурі або п'яною Надія Савченко все це планувала, за це треба саджати. Можна сильно не любити Юрія Луценка, не довіряти Василю Грицаку й не хотіти другого терміну Петра Порошенка. У мене також до них багато питань. Але, вибачте за пафос, це не про них, це про країну. Такі зазіхання на державність мають припинятися жорстко й показово», – вважає нардеп Мустафа Найєм.

«Савченко, використовуючи свою недоторканність, готова на будь-які дії з дестабілізації ситуації всередині країни. Намагаючись працювати на випередження, вона дала інтерв'ю кілька днів тому, описавши ситуацію й намагаючись випасти на «дурочку» або психічно неврівноважену. Глибоко переконаний, що будь-який терорист або злочинець є людиною з психічними відхиленнями, але це не звільняє його від кримінальної відповідальності», – написав волонтер Семен Кабакаєв.

«Ідея Надії Савченко, що потрібно підірвати українську владу й тоді буде легше повернути окуповані РФ території, оскільки, бачте, Захарченко не хоче повертатися з цією владою, насправді, мало чим відрізняється від мантр «Опоблоку» змінити українську владу, щоб закінчити війну». І все це недалеко пішло від святої віри обивателів, що падіння економіки під час війни та погіршення життя – виняткова провина української держави», – написала журналістка Ольга Лень.

«Це катастрофа для нашого суспільства, коли такі люди стають героями й зривають оплески на телешоу», – вважає Роман Шрайк.

«А якраз цього дня два роки тому російський суд закінчив оголошувати вирок Савченко. Присудили 22 роки. Всюди символи», – написав журналіст Вадим Карп'як.

«Генпрокуратура доводить, що найбільш небезпечною організацією як джерело тероризму в Україні є Верховна Рада. Імовірність зустріти потенційного терориста серед нардепів зараз становить 1 до 450. Якщо додати регулярні звинувачення депутатів у корупції та співпраці з агресором, така ймовірність істотно більше. З огляду на недоторканність нардепів, жодна організація або структура в країні не представляє зараз такої загрози мирним жителям столиці», – написав Сергій Рачинський.

«Особисто в мене одна думка: Савченко – це пацієнт для вивчення психіатрів. Чомусь я навіть не сумніваюся, що вона хотіла перевороту», – написав Бачо Корчілава.

«Питання після виступу Луценка в Раді: чому в підозрах навіть не згадується кум Путіна Медведчук, який вважається негласним куратором Рубана й, можливо, Савченко? Дружина Цезаря поза підозрою?», – написала журналістка Тетяна Висоцька.

Нагадаємо, Надія Савченко заявила про наміри балотуватися на посаду президента України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: