Парубій розповів, чим Рада займеться в квітні-травні

Читать на русском
Закон про Антикорупційний суд Верховна рада України повинна прийняти до травня. Також Рада проголосує за оновлений склад ЦВК в перший тиждень квітня.

Закон про Антикорупційний суд Верховна рада України повинна прийняти до травня.

Про це сказав голова парламенту Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу «Рада», пише «Слово і Діло».

Новий склад ЦВК: за ким залишився «контрольний пакет»?Президент вніс до Верховної Ради подання на кандидатів у члени Центральної виборчої комісії. Оцінили запропонований список експерти.

«До травня парламент повинен прийняти цей закон. Це було, є і буде однією з головних прерогатив для роботи Верховної Ради України, тому що цим законом ми фактично завершуємо нашу антикорупційну реформу, створивши і НАБУ і САП, створивши відкриті доступи до різних фондів і різних ресурсів, ввівши е-декларування. Тепер наше ключове завдання, щоб незалежні антикорупційні органи могли відстоювати свої справи в антикорупційному суді, я кого буде довіра і суспільства, і наших міжнародних партнерів», - підкреслив Парубій. Антикорупційне суд буде масштабним, і можливо, доведеться виділити два дня на розгляд цього документа.

Також в квітні-травні ВР може розглянути питання призначення нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК).

«Ми вирішили найгостріші, ключові кадрові питання, які стояли на порядку денному сесії. У нас залишаться ЦВК, але ми ще очікуємо закінчення спецперевірки кандидатів, оскільки не всі вони одночасно подали документи, дехто подав їх пізніше. І це наступний кадрове питання, що стоїть на порядку денному в квітні-травні», - сказав Парубій.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко заявляла, що Рада проголосує за оновлений склад ЦВК в перший тиждень квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: