США наполягають на скасуванні е-декларування для українських активістів

Читать на русском
Держдеп США рекомендує Україні скасувати вимогу щодо е-декларування для активістів та членів неурядових організацій.

Держдеп США рекомендує Україні скасувати вимогу щодо е-декларування для активістів та членів неурядових організацій.

Як інформує «Слово і Діло»,про це йдеться у заяві представниці Держдепартаменту США Гезер Науерт.

Е-декларування для активістів: правові порушення та помста від нардепівЄвропейський комісар розкритикував український уряд через невиконання власних обіцянок. Зокрема, йдеться про те, що досі не скасоване е-декларування для активістів. У ситуації розбирались експерти.

«Сполучені Штати настійно рекомендують уряду України скасувати закон, який вимагає розкривати активи учасників громадянського суспільства і міжнародних членів наглядових рад державних підприємств», - наголошується в заяві.

У Держдепі США підкреслюють, що система декларування активів в Україні має працювати для державних посадових осіб до відповідальності, а не створювати непотрібний тягар або тиск на громадянське суспільство.

«Цей каральний закон стосується тих самих людей, які прагнуть підвищити прозорість і підзвітність в Україні, виконуючи обіцянки Евромайдану і прагнення українського народу до демократичної країні, що керується верховенством закону», - йдеться у заяві.

США закликають терміново скасувати цю вимогу закону, а поки цього не зроблено, надати тимчасову амністію для тих осіб, які не подадуть декларації у встановлені терміни.

Раніше європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан зробив вкрай жорстку заяву в зв'язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок.

Президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував розглянути в парламенті скасування обов'язкового подання членами антикорупційних організацій електронних декларацій 3 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: