Російські слідчі назвали дві версії пожежі в Кемерово

Читать на русском
Слідчий комітет РФ розглядає дві ймовірні причини пожежі в російському торговому центрі в Кемерово – погана електрика чи підпал.

Слідчий комітет РФ розглядає дві ймовірні причини пожежі в російському торговому центрі в Кемерово.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив очільник російського Слідчого комітету Олександр Бастрикін під час наради з президентом Володимиром Путіним у місті Кемерово, повідомляє «Інтерфакс».

У російському Кемерово десятки людей загинули під час пожежі в ТРЦ: що пишуть у соцмережахПожежа в ТРЦ у Кемерово (Росія) почалася вчора, 25 березня. Що про інцидент думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Він зауважив, що пожежа почалася на території дитячого ігрового майданчику, що розташований на четвертому поверсі ТЦ.

«Ми зараз призначили експертизу, разом радимося. Там дві версії – або це самозаймання в результаті поганої електрики, яку замкнуло, або версія, в яку ми менше віримо, – застосування відкритого вогню», – наголосив Бастрикін.

За його словами, в рамках розслідування кримінальної справи про загибель під час пожежі десятків людей призначені електротехнічна, будівельна та технічна експертизи.

Як відомо, 25 березня в російському місті Кемерово в ТРЦ сталася пожежа, яка забрала життя 64 людей. Серед загиблих 41 дитина.

Раніше президент Росії Володимир Путін назвав причини пожежі.

Нагадаємо, мешканці міста вийшли на мітинг. Присутні на площі в російському місті Кемерово вимагали не лише відставки губернатора області Амана Тулєєва, а й оголосити точну кількість загиблих. Згодом жителів Кемерово пустили до моргу для підрахунку загиблих у пожежі.

Через пожежу в ТЦ влада Києва також ініціювала перевірки в столичних закладах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: