Пожежа в Кемерово: працівники ТЦ розповіли про підпал

Читать на русском
Затримані керівники і співробітники російського ТЦ в Кемерово , де під час пожежі загинуло більше 64 людей, заявили, що причиною трагедії міг бути підпал.

Затримані керівники і співробітники російського торгового центру в Кемерово , де під час пожежі загинуло більше 64 людей, заявили, що причиною трагедії міг бути підпал.

Про це повідомляє ВВС-Україна, пише «Слово і Діло».

У російському Кемерово десятки людей загинули під час пожежі в ТРЦ: що пишуть у соцмережахПожежа в ТРЦ у Кемерово (Росія) почалася вчора, 25 березня. Що про інцидент думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

За їх словами, хтось відключив пожежну сигналізацію за 15 хвилин до початку пожежі.

Суд в Кемерові у вівторок продовжив на 72 години затримання керівника торгового центру «Зимова вишня» Надії Суддєнок, технічного директора Георгія Соболєва, а також Ігоря Полозіненка - директора компанії, яка обслуговувала пожежну сигналізацію в торговому центрі, і співробітника цієї компанії Олександра Нікітіна.

Відзначимо, Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив звинуваченняп'ятьом затриманим у справі щодо пожежі в кемеровському ТЦ «Зимова вишня».

Після трагедії в Кемерово ТРЦ Києва перевірять на безпекуМер Києва Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси столиці на відповідність нормам пожежної безпеки після трагедії в російському Кемерово.

Також відомство повідомило, що в морзі знаходяться тіла 59 загиблих, але також є заяви про зникнення 67 людей від родичів.

За офіційними даними, в пожежі у Кемерово загинуло 64 людини. З них більшість – діти. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти. Проте місцеві жителі кажуть, що жертв набагато більше.

Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Нагадаємо, пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерово сталася вдень 25 березня. За даними МНС, загоряння сталося на четвертому поверсі, де розташовані кінотеатр та дитячі ігрові майданчики. Слідчий комітет РФ розглядає дві версії: коротке замикання та «застосування відкритого вогню».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: