Пожежа у «Вікторії»: до суду скерували звинувачення проти двох чиновників ДСНС

Читать на русском
Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців ДУ ДСНС в області у справі про пожежу у таборі Вікторія.

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців ДУ ДСНС в області у справі про пожежу у таборі «Вікторія».

Про це відомство повідомило у Facebook, пише «Слово і Діло».

Названа офіційна причина пожежі в таборі «Вікторія»Причиною виникнення пожежі в одеському дитячому таборі Вікторія став включений побутовий кип'ятильник, який був залишений без нагляду.

«Слідчі прокуратури завершили досудове розслідування стосовно двох посадовців Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області», - зазначається у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що йдеться про колишнього керівника Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та діючого інспектора. Їх підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Прокуратура Одещини направила до суду обвинувальний акт для розгляду по суті.

Водночас портал «Судова влада України» повідомляє, що до суду вже надійшов акт стосовно діючого інспектора ДСНС.

На сайті зазначається, що обвинувачений працює провідним інспектором районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області.

До його повноважень входить здійснення державного нагляду за додержанням і виконанням вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Сторона обвинувачення стверджує, що інспектор знав про порушення правил пожежної безпеки та можливі наслідки. Однак він не підготував та не склав відповідний рапорт, з яким мав би звернутись до адміністративного суду щодо повного або часткового зупинення роботи комплексу «Вікторія».

Крім того, обвинувачений не вжив заходів для приведення стану табору у відповідність до правил пожежної безпеки.

Справу розглядатиме суддя Н.О. Коротаєва. Підготовче засідання призначено на 28 березня 2018 року на 14.30.

Раніше Київський районний суд міста Одеси до 11 травня продовжив арешт колишнього директора дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна.

Як відомо, в Одесі ексгумували тіла дівчаток, які загинули під час пожежі в дитячому таборі «Вікторія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: