Названа офіційна причина пожежі в таборі «Вікторія»

Читать на русском
Причиною виникнення пожежі в одеському дитячому таборі Вікторія став включений побутовий кип'ятильник, який був залишений без нагляду.

Причиною виникнення пожежі в одеському дитячому таборі «Вікторія» став включений побутовий кип'ятильник, який був залишений без нагляду.

Про це передає Таймер, пише «Слово і Діло».

Такими є висновки з дослідження технічної причини виникнення пожежі, які підписав начальник лабораторії ДСНС України в Одеській області, підполковник служби цивільного захисту Олексій Панкратов.

«Експертиза визначила, що пожежа почалася в житловому приміщенні кімнати №4 на першому поверсі корпусу № 5 в тому місці, де стояла тумбочка. У цій кімнаті жила художній керівник танцювального ансамблю Адель Т. Єгорова», - йдеться в повідомленні.

У тексті дослідження зазначено, що Єгорова виходила зі своєї кімнати, а потім, вже повертаючись, побачила в альтанці біля будівлі вожатих і представника адміністрації Вікторії і приєдналася до них. Після розмов в альтанці вона, нарешті, пішла до себе і побачила вогонь у вікнах своєї кімнати.

Пожежа в одеському таборі: рятувальники назвали причинуУ ДСНС найбільш імовірною причиною пожежі назвали аварійний режим роботи електроприладів у кімнаті виховательки.

«Простіше кажучи, причиною пожежі став забутий художнім керівником Аделі кип'ятильник. З чуток, Єгорова забула його, тому що поспішала на вечірню планерку керівництва табору, що і призвело до пожежі, у якій загинули три дівчинки», - пише видання, додаючи, що висновки експертів викладені на 29 сторінках.

Як повідомлялося, у ніч на 16 вересня в дитячому таборі Вікторія згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. Унаслідок цього загинули три дівчинки.

Нагадаємо, директор табору Петрос Саркісян був затриманий поліцією за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки. На цьому тижні він вніс заставу в розмірі 128 тисяч гривень та вийшов на свободу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: