У російському Кемерово десятки людей загинули під час пожежі в ТРЦ: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Пожежа в ТРЦ у Кемерово (Росія) почалася вчора, 25 березня. Що про інцидент думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

У російському місті Кемерово вчора, 25 березня, сталася пожежа в торгово-розважальному центрі «Зимова вишня». В результаті пожежі, за останніми даними, загинули 64 людини, серед них є діти.

Пожежа в ТРЦ досі повністю не погашена, в будівлі обвалився дах. Серед версій пожежі – підпал чи випадкове загоряння, яке виникло в дитячій ігровій зоні. Повідомляється також про порушення правил безпеки в ТРЦ і відсутнысть організованої евакуації.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що з приводу інциденту думають у соціальних мережах.

«Жахлива трагедія в Кемерово – привід додатково подумати про пожежну безпеку. Адже і в Україні, і в Росії є безліч торгових центрів, які будувалися без дотримання елементарних протипожежних норм, і де не виключені такі трагедії», – написав політичний консультант Микола Спиридонов.

«Найбільш цинічним є те, що російські федеральні канали не змінювали хедлайнів і продовжували говорити на інші теми під час пожежі. А точну інформацію про трагедію в російських ЗМІ було знайти вкрай важко», – написав журналіст Богдан Амінов.

«Головна тема російських телеканалів – арешт Савченко. Про події в Кемерово, де наразі підтверджена загибель 37 людей і близько 70 вважаються зниклими безвісти (вважайте загинули) мовчок. Ось така країна, такі люди, такий у нас із вами сусід. У чатах зі стрімами частина авторів звинувачують Україну та США. Сюрреалізм повний», – написав Іван Виговський.

«Ця моторошна історія – привід замислитися й про те, як справи з пожежною безпекою в наших торгових центрах. Я не так давно був в одному біля метро «Лісова». Навіть без пожежі там складно ходити – людей багато, місця мало, все зайнято магазинами, та ще й стелі низькі. Заблукати – запросто. Виходи взагалі невідомо де. Якщо щось трапиться – було б справжнє пекло. Те ж стосується й багатьох інших таких місць. Особливо тих, які спочатку будувалися для інших цілей, а потім були переобладнані під ТРЦ», – написав журналіст Іван Яковина.

«Яке нам діло? Таке, що й у нас у Києві, не кажучи про регіони, більшість ТРЦ – це багатоповерхові базари, завалені бутіками, через які йдуть вузькі проходи. У більшості цих ТРЦ немає достатнього числа пожежних виходів, а якщо і є, то для них немає достатнього числа інформативних покажчиків, які допомогли б відвідувачам. Персоналу, який міг би організувати евакуацію людей, також недостатньо. Тому я б розглядав трагедію в РФ як хороший інформаційний привід перевірити наші ТРЦ на відповідність пожежним нормам», – вважає журналіст Сергій Костеж.

«Знаючи підступність і цинізм путінського режиму, не здивуюся, якщо в трагедії в Кемерово російські слідчі знайдуть британський або український слід», – написав Сергій Цигипа.

Нагадаємо, український консул перевіряє інформацію, чи є громадяни України серед загиблих і постраждалих у результаті пожежі в ТРЦ в Кемерово.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: