Аліменти. Міністр розповів про погрози від неплатників

Читать на русском
Спроби неплатників аліментів тиснути або загрожувати державним виконавцям будуть зафіксовані, а самих боржників в такому випадку притягнуть до кримінальної відповідальності.

Спроби неплатників аліментів тиснути або загрожувати державним виконавцям будуть зафіксовані, а самих боржників в такому випадку притягнуть до кримінальної відповідальності. Про це на засіданні Центрального штабу Міністерства юстиції заявив міністр Павло Петренко.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

Петренко розповів, як приборкує злісних неплатників аліментівЗа кілька тижнів дії закону про посилення відповідальності за несплату аліментів, кількість оголошених у розшук людей зросла з 6 до 8 тисяч осіб.

«Я закликаю виконавців, на яких з боку боржників здійснюються спроби тиску чи погроз, негайно письмово інформувати про такі факти Міністерство юстиції. Ми будемо вживати заходів для залучення таких боржників до відповідальності, в тому числі і кримінальної. Ніяких поблажок або можливостей для уникнення застосування норм закону до окремим боржникам бути не може», - заявив Петренко.

Він також зазначив, що введення нових заходів впливу на неплатників не скасовує класичні інструменти стягнення заборгованості. Виконавці так само повинні шукати майно, рахунки та інші активи боржника і накладати на них арешт з метою погашення заборгованості.

Нагадаємо, раніше Мін'юст запропонував збільшити мінімальну суму аліментів до 2 тисяч гривень.

Також Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не платять аліменти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: