Посилення відповідальності за несплату аліментів: Порошенко підписав закон

Читать на русском
Закон забороняє керувати автомобілем, виїжджати за кордон і полювати тим батькам, які більш ніж півроку не платять аліменти.

Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сайт Адміністрації президента.

Закон забороняє керувати автомобілем, виїжджати за кордон і полювати тим батькам, які більш ніж півроку не платять аліменти.

Законом внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Сімейного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, законів України «Про дорожній рух», «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України», «Про Державну прикордонну службу України», «Про судовий збір», «Про Національну поліцію», «Про виконавче провадження» та вдосконалений порядок стягнення аліментів.

Які зміни Рада готує до закону про ухилення від виплати аліментів?Наші аналітики розібралися, які зміни Рада готує до закону про ухилення від сплати аліментів.

Крім того, передбачений новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, платних робіт, вид яких визначає орган місцевого самоврядування.

Нагадаємо також, що Мін'юст анонсував реєстр неплатників аліментів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: