Львівська облрада закликала розірвати дипвідносини з Росією

Читать на русском
Львівська обласна рада звернулася до вищого керівництва України з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

Львівська обласна рада звернулася до вищого керівництва України з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні 20 березня, повідомляєтьсяна сайті облради, пише «Слово і Діло».

Розрив дипвідносин між Києвом і Москвою: чи означає це оголошення війни РФУ питанні розриву дипвідносин з РФ думки суспільства й політиків розділилися: одні – проти будь-яких зв'язків із країною-агресором, інші ж – проти радикальних заходів. Що це означає на практиці, розбиралися експерти.

«Своїми останніми діями Російська Федерація продовжує демонстративно нехтувати територіальною цілісністю України, міжнародними договорами та принципами цивілізованого суспільства», – йдеться в заклику.

«Проведення виборів в анексованому Криму, постійні провокації на українській території, диверсії проти громадян у країнах Європи зумовлюють необхідність рішучіших кроків для зміцнення безпеки України», – мотивують своє рішення депутати.

«З огляду на це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від вищого керівництва держави розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Вважаємо недопустимими такі взаємини з країною, яка є окупантом нашої території», – зазначається в зверненні.

Крім цього Львівська обласна рада виступила за введення візового режиму для громадян Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше вже була озвучена ідея, щодо розриву дипломатичних стосунків між Україною та Росією.

Росія також заявляла, що введе візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: