Розрив дипломатичних відносин з РФ: у Порошенка радять написати окремий закон

Читать на русском
Представник президента у ВР Луценко порадила розділити питання реінтеграції Донбасу та розриву дипвідносин із Москвою.

Представник президента Петра Порошенка в парламенті Ірина Луценко порадила депутатам розділити питання реінтеграції Донбасу та розриву дипвідносин з РФ, написавши окремий закон.

Про це вона розповіла в кулуарах парламенту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Давайте розділимо питання розриву дипломатичних відносин і питання стратегії президента щодо реінтеграцїі Донбасу. Президент запропонував як головнокомандувач, як президент, свою стратегію поверненню тимчасово окупованих територій окремо Луганської та Донецької областей. Питання розриву дипломатичних відносин може регулюватися окремим законом, окремою процедурою, а не однією поправкою для того, щоб попіаритися на цьому питанні», – заявила Луценко.

Вона вважає, що розрив дипвідносин «не може бути записаний одним рядком у два речення», а має визначити процедуру дії різних органів, а також відкриття або закриття кордонів.

«Це не питання закону щодо реінтеграції Донбасу ... Неодноразово Міністерство закордонних справ подавало своє бачення про розрив дипломатичних відносин, подадуть народні депутати, запропонують окремий закон, буде створена робоча група, і, я думаю, що інший закон можна буде розглядати в залі», – зазначила Луценко.

Нагадаємо, автор пропозиції внести до законопроекту про реінтеграцію Донбасу пункт про розрив дипвідносин з РФ Іван Вінник розповів, що Порошенко не підтримує його ідею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: