Розрив дипломатичних відносин з Росією: Клімкін зробив заяву

Читать на русском
На законодавчому рівні поправку про розрив дипвідносин з Росією нардепи провалили. Однак, тема продовжує бути актуальною. У МЗС прокоментували такі міри.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував можливість розриву дипломатичних відносин з Росією, за що раніше виступав нардеп з президентської партії.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

«Такий крок зменшить захист українців, які зараз живуть і працюють в Росії», - заявив міністр.

Він підкреслив, що «дипломатичних відносин з Росією по суті немає ніяких».

«Українські дипломати спілкуються з російською стороною тільки про звільнення політичних в'язнів і під час зустрічей в «нормандському форматі». Більше за визначенням ніяких тем, навіть на міжнародних майданчиках у нас немає. Ну які у нас теми можуть бути з агресором? Послів у нас немає. Які дипломатичні відносини? Це просто якась рамка для того, щоб турбуватися про наших громадян», - пояснив Клімкін.

Розлучення або війна: що означає розрив дипвідносин між Україною та РосієюЖурналіст Денис Попович міркує про наслідки можливого розриву дипломатичних відносин із Росією.

Також, міністр розповів про біометричний контроль з РФ.

Раніше Павло Клімкін пояснив, чому Україна відмовилася від російського посла.

Нагадаємо, 15 листопада комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони не підтримав поправку до другого читання законопроекту про забезпечення суверенітету на Донбасі (№7163), яка зобов'язує Кабмін розірвати дипломатичні відносини з РФ. Поправку пропонував внести нардеп із БПП Іван Винник.

За даними порталу, в досьє у міністра закордонних справ 28 обіцянок, більшість з яких він виконав. Детальніше – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: