У Держдумі РФ запропонували розірвати дипвідносини зі США

Читать на русском
Депутат Держдуми закликав розірвати дипломатичні відносини з США. Причина – скандал навколо телеканалу Russia Today.

Депутат Держдуми від фракції КПРФ Микола Харитонов закликав розірвати дипломатичні відносини зі США.

Як повідомляє «Слово і Діло», депутат озвучив цю пропозицію в зв'язку із ситуацією навколо телеканалу Russia Today у США.

«Мені здається, цілком об'єктивно було б, якби Державна дума заявила й зробила б пропозицію керівництву країни – розірвати дипломатичні відносини, закрити небо для прольоту того, що літає й відлітає до США», – заявив комуніст на засіданні Держдуми, коментуючи ситуацію навколо телеканалу Russia Today в США.

Раніше інший скандал виник навколо заяви телеведучої Ксенії Собчак в ефірі американського телеканалу CNN.

Голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що керівництво всіх фракцій обговорить дзеркальні заходи у відповідь на дії влади США, які зобов'язали телеканал Russia Today визнати себе іноагентом на території країни, інформує «Дождь».

Також Володін звинуватив американські ЗМІ в «неприкритому втручанні» в справи Росії. У чому саме полягає втручання, він не уточнив.

Нагадаємо, в США вимагають від RT зареєструватися в реєстрі іноземних агентів, проте телеканал відмовився це робити. Термін реєстрації продовжили до 13 листопада. Якщо телеканал не зареєструється, його директора можуть заарештувати, а рахунки – заморозити.

Як відомо, сьогодні під час саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва Путін і Трамп планують провести зустріч.

ЗМІ вважають, що під час переговорів двох лідерів буде обговорюватися й українське питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: