ВР підтримала закон про встановлення групи інвалідності учасникам АТО

Читать на русском
Верховна рада України прийняла закон щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції (АТО).

Верховна рада України прийняла закон щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції (АТО).

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на РБК-Україна, законопроект у другому читанні і в цілому підтримав 281 нардеп.

Погоджувальна рада: за що нардепи голосуватимуть 13-16 березняВерховна Рада цього пленарного тижня планує розглянути нарешті кадрові питання, а також постанову про зняття недоторканності з нардепа Бакуліна.

Так, в ході засідання Рада прийняла закон №7161 «Про внесення зміни до Закону України« Про реабілітацію інвалідів України »щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції».

Законопроектом встановлено, що особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, забезпечення її проведення, які перебували безпосередньо в районах проведення АТО, ампутовані верхні і / або нижні кінцівки, або отримане пошкодження призвело до незворотної втрати частини кінцівки, або незворотної втрати іншого органу, або повної втрати органом його функцій, що спричинило встановлення інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення строку переосві етельствованія (безстроково) і на щабель вище або І групи. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ініціює зміни до закону «Про звернення громадян» для забезпечення прав осіб з інвалідністю серед учасників антитерористичної операції (АТО).

Нагадаємо, профільний комітет ВР в середу розгляне законопроект про нацбезпеки.

Також стало відомо, коли ВР зніме недоторканність з Бакуліна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: