У Петербурзі напали на активіста з українським прапором

Читать на русском
У неділю, 11 березня, в Санкт-Петербурзі на активіста руху Солідарність Всеволода Нелаєва напали під час акції з українським прапором.

У неділю, 11 березня, в Санкт-Петербурзі на активіста руху Солідарність Всеволода Нелаєва напали під час акції з українським прапором і плакатом із написом «Свободу політв'язню Денису Бахолдіну!».

Про це повідомляє ВВС-Інфо, передає «Слово і Діло».

На роки назад. Чому протести в Україні повертають країну в минулеНайсерйознішою загрозою країні є не Рубан з його божевільними планами, як і не Порошенко, а відсутність опозиції, яка б критикувала події, що відбуваються, з позицій майбутнього.

За словами активіста, нападник вийшов з машини марки Мерседес прямо на Анічковому мосту і почав його ображати. Інший чоловік, на думку активіста, знайомий нападника, сказав йому не втручатися в одиночне пікетування. Однак нападник все ж спробував його вдарити, потім пригрозив фізичною розправою і пішов.

Через 20 хвилин чоловік повернувся і облив Нелаєва невідомою рідиною, спробував вирвати з його рук плакат, після чого зав'язалася бійка. У якийсь момент нападник дістав ніж, з яким його і затримали співробітники поліції.

Нелаєв зазначив, що чоловік поводився агресивно навіть в наручниках і говорив правоохоронцям про наявність у нього якогось посвідчення. Активіст написав заяву про напад у відділ поліції №78.

Як відомо, Денис Бахолдін брав участь в щомісячних акціях на підтримку політв'язнів в рамках Стратегії-6, а також в антивоєнних акціях проти політики російської влади щодо України.

Бахолдіна звинувачують в участі в бойових діях на Донбасі в якості добровольця Правого сектору. Йому закидають участь в екстремістській організації (ч. 2 ст. 282.2 КК).

Нагадаємо, в Словаччині через вбивство журналіста відбулися масові протести.

Раніше повідомлялося, що прокуратура перевірить перевищення повноважень поліцією біля ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: