Азербайджан охоплений протестами через дострокові вибори президента

Читать на русском
За місяць до виборів президента на вулиці Азербайджану вийшли представники опозиційних партій, які протестують проти диктатури.

За місяць до виборів президента на вулиці Азербайджану вийшли представники опозиційних партій, які протестують проти «диктатури».

Першу спільну з 2013 року акцію провели Національна рада демократичних сил, партії Народного фронту і «Мусават», пише «Слово і Діло».

Мітинг проходив на стадіоні спортивно-оздоровчого комплексу в столиці Азербайджану в Баку з 15:30 за місцевим часом (14:30 мск).

Учасники акції несли портрети політв'язнів і плакати з гаслами «Позачергова диктатура», «Кінець диктатурі, кінець грабежу, кінець монархії», «Життя закінчиться, а кредиту немає», «Охорона здоров'я в агонії, освіті боляче».

У зв'язку з мітингом в Баку були вжиті підвищені заходи безпеки. Поліція оточила стадіон по всьому периметру і обшукувала всіх, хто йшов на мітинг.

Вибори президента Азербайджану спочатку були призначені на 17 жовтня 2018 року, але чинний голова держави Ільхам Алієв переніс їх на 11 квітня. Опозиційні партії відмовилися від участі в дострокових виборах і попередили, що не визнають результатів голосування.

Нагадаємо, в Словаччині через вбивство журналіста відбулися масові протести.

А в Туреччині засудили майже три десятка журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: