У Міненерговугілля прокоментували ситуацію з газопостачанням

Читать на русском
У Міністерстві енергетики прокоментували ситуацію з тиском в газотранспортній системі України.
Наталія Бойко

Протягом 2 березня зниження тиску подачі газу на вході в українську газотранспортну систему збоку Російської Федерації не відбулося.

Про це в коментарі «Радіо Свобода» розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, повідомляє «Слово і Діло».

«Вчора (2 березня) протягом дня зниження тиску не відбулось. Наразі воно не критичне для забезпечення газом українських споживачів. Українці повинні залишатися в теплі і комфорті – це пріоритет. Але ми наголошуємо на невиконанні росіянами своїх зобов'язань», – зазначила заступник міністра.

За словами Бойка, дана ситуація яскраво продемонстрував, що «Газпром» не готовий виконувати рішення європейських арбітрів і порушує контракти.

«Фактично «Газпром» продемонстрував, що він не готовий виконувати рішення європейських арбітрів і порушує контракти. Україна, навпаки, є надійним, передбачуваним і законослухняним партнером. Ми є послідовними. Дуже дивним з боку росіян є спроба звинувачувати в своєму рішенні європейських арбітрів, особливо на фоні нашої послідовної позиції: свої права ми відстоюємо, як і весь цивілізований світ, професійно – через арбітраж», – заявила вона.

Нагадаємо, у «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому».

Раніше «Газпром» заявив, що розриває всі контракти з «Нафтогазом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: