Порошенко заспокоїв: транзиту газу до Європи нічого не загрожує

Читать на русском
Транзиту газу в Європу нічого не загрожує, Україна в черговий раз підтвердила свій статус як надійного постачальника.

Транзиту газу в Європу нічого не загрожує, Україна в черговий раз підтвердила свій статус як надійного постачальника.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на нараді з рішення «Газпрому» розірвати контракти з «Нафтогазом», передає «Слово і Діло».

«Ми впевнені, що договір не буде розірвано, ми впевнені, що транзиту нічого не загрожує. Україна в черговий раз твердо підтвердила свій статус як надійного постачальника. На жаль, Росія і РАО «Газпром» ще раз продемонстрували, що як тільки настає холод, спроби застосувати поставки газу як механізм політичного тиску, вони в черговий раз роблять. Це не пройде. Україна надійний партнер, і ці події це ще раз підтвердили», - заявив Порошенко.

Порошенко стверджує, що іноземні партнери розуміють, хто несе відповідальність за кризу.

Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: що вирішив Стокгольмський арбітраж і в чому побоюванняПрезидент України назвав рішення Стокгольмського арбітражу історичною перемогою. Оцінили спір Нафтогазу та Газпрому експерти.

«МЗС ініціювало, згідно з Угодою про асоціацію, механізм попередження про ті чи інші заходи, і шантаж, який спробував здійснити РАО «Газпром», наші іноземні партнери були добре поінформовані. Ми вітаємо ті заяви, які сьогодні були зроблені в Єврокомісії нашими партнерами, в тому числі і урядом Німеччини, де було чітко зазначено, що вони розуміють, хто несе відповідальність за спроби створити цю кризову ситуацію», - заявив Порошенко.

Раніше стало відомо, що «Нафтогаз» підписав терміновий контракт із Польщею.

Нагадаємо також, Порошенко закликав українців прикрутити газ в будинках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: