Адвокат Саакашвілі відреагував на прохання ГПУ до Нідерландів

Читать на русском
Чорнолуцький зазначив, що погоджуватися на таку процедуру чи ні - це особисте право Саакашвілі.

Адвокат лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький назвав нонсенсом прохання ГПУ до правоохоронних органів Нідерландів взяти у його підзахисного зразки голосу.

Свою думку він висловив в ефірі одного з телеканалів, пише «Слово і Діло».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Як можна робити такі заяви і запити, якщо взяття зразків голосу - це допоміжна додаткова процедура, яка застосовується, коли проводиться експертиза. А експертизу вони завершили і самі говорили про те, що є висновок експертної установи при СБУ, що 28 грудня 2017 року експертиза завершена і вона підтвердила справжність розмови між Курченком і Дангадзе (Северіон Дангадзе -соратник Саакашвілі, його підозрюють у посередництві під час переговорів із олігархом Сергієм Курченком)», - сказав Чорнолуцький.

Він вказав, що експертиза інституту СБУ була, на думку захисту Саакашвілі, сфабрикована і проведена з великою кількістю порушень, а головне - не була досліджена можливість монтажу аудіозапису.

Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну на 3 роки: реакція соцмережМіхеілу Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 2021 року. Як до цього поставилися українці – в матеріалі Слова і Діла.

Чорнолуцький зазначив, що погоджуватися на таку процедуру чи ні - це особисте право Саакашвілі. «З точки зору процесуальних прав і дій це вже виглядає, і буде виглядати незаконно», - підкреслив він.

Раніше Саакашвілі заявив, що готовий приїхати в Україну і пройти всі слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: