США висунули ультиматум Польщі – ЗМІ

Читать на русском
Через суперечку Польщі з Ізраїлем американська адміністрація направила Варшаві сигнал, що польській владі не слід розраховувати на зустріч із президентом Трампом.

Через суперечку Польщі з Ізраїлем американська адміністрація направила Варшаві сигнал, що польській владі не слід розраховувати на зустріч ані з президентом Трампом, ані з віце-президентом Пенсом, поки криза не буде вирішена.

Про це пише польське видання Dziennik Gazeta Prawna, повідомляє «Слово і Діло».

Пов'язані з польської дипломатією джерела газети відзначають, що «США висунули ультиматум», а зустрічі на вищому рівні були «заморожені» до рішення польсько-ізраїльського спору.

З травня до Польщі на місяць переходить головування в Раді безпеки ООН. З цієї нагоди президент Анджей Дуда відвідає Нью-Йорк і Чикаго. Планується й візит до США прем'єра Моравецького. Польське МЗС передбачало, що це буде однією з найважливіших дипломатичних подій 2018 року.

Було докладено зусиль для організації зустрічі з президентом Трампом або віце-президентом Пенсом. Однак від моменту початку кризи в польсько-ізраїльських відносинах із Білого дому надходили стримані сигнали.

Нагадаємо, закон про Інститут національної пам'яті набуває чинності сьогодні, 1 березня.

Ухвалені парламентом Польщі зміни до закону про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду «бандерівської ідеології», викликали широкий резонанс, зокрема, в Україні, Ізраїлі та Німеччині.

Раніше повідомлялося, що польська опозиція готує альтернативу закону про «бандеризм».

Нагадаємо також, що США відреагували на підписання Польщею скандального закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: