У САП розповіли, як Труханов отримав листа на підтримку від благодійного фонду

Читать на русском

В Антикорупційній прокуратурі розповіли, як голова Одеської міськради отримав листа на свою підтримку від фонду.
прокурор САП Віталій Кравецьфото: Судовий репортер

Лист благодійного фонду «Дорога додому» нібито на підтримку міського голови Одеси Геннадій Труханова, якого детективи НАБУ підозрюють у розтраті 185 мільйонів гривень на купывлю нового будинку мерії, був підписаний представником фонду й направлений лише на продовження співпраці з міською радою, а не на підтримку мера.

Про це в своїх свідченнях розповів керівник фонду «Дорога додому» Сергій Костін, частину протоколу допиту якого на суді зачитав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець, повідомляє «Слово і Діло».

«У неділю, 18 лютого 2018 року, приблизно о 20:00 мені на мобільний зателефонувала жінка, яка представилася працівником соціальної політики (Одеської – ред.) міськради з проханням підписати листа на підтримку одеського міського голови Труханова з проханням не відстороняти його від обійманої посади при розгляді в судовому засіданні зазначеного питання. Я їй відповів, що перебуваю не в Одесі й не маю можливості нічого підписати. На цьому наша розмова була завершена», – цитував Костіна прокурор.

«Після того, як я відмовив представнику міськради в підписанні будь-яких листів на підтримку Труханова, працівники міськради передзвонили Кіценко (керівник напрямку громадського здоров'я фонду «Дорога додому» – ред.) і повідомили, що вона має невідкладно прибути до міськради з листом, в якому міститься прохання фонду щодо подальшої співпраці з міськрадою в сфері профілактики ВІЛ-інфекцій. Кіценко підготувала цей лист, за допомогою факсиміле поставила підпис під моїм прізвищем і відвезла його начальнику охорони здоров'я Одеської міськради», – зазначив керівник фонду під час допиту.

Також, за словами Костіна, цей документ не був направлений на підтримку Труханова або з проханням його не відстороняти, а лише для продовження співпраці між фондом і мерією.

«Після розміщення в ЗМІ факту спростування підтримки мера на адресу фонду почали надходити погрози від працівників міськради та депутатів про припинення подальшої співпраці в усіх напрямках нашої діяльності», – засвідчив керівник фонду.

На думку прокурора САП, захист Труханова міг таким самим способом отримати й інші листи підтримки мера.

Нагадаємо, суд залишив Труханова на поруках нардепа.

Раніше ЗМІ повідомили, що суд наклав арешт на майно Труханова та його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: