Корупція Одеської мерії: чому Труханов може втекти?

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Річ у тім, що певні події, які відбулися довкола справи Труханова, дещо змінили загальну ситуацію. Суть у тому, що група підтримки одеського мера трохи перестаралася.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, оцінюючи судовий розгляд клопотання про відсторонення Труханова з посади мера Одеси.

«Зрозуміло, чому група підтримки одеського мера перестаралася, але це викликало досить потужний суспільний резонанс включно з демаршем Авакова й ініціативою скасувати охорону судів поліцією та Нацгвардією. Після цього проблема, образно кажучи, оголилася й стала більш серйозною, хоча самі по собі звинувачення в корупції мера одного з найбільших міст України – це вже також резонанс», – зазначив Яблонський.

У підсумку все накладеться одне на одне, тому, можливо, ми отримаємо рішення більш жорстке, ніж попереднє, припустив експерт.

Суд відпустив Труханова на поруки: реакція соцмережСуд відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соціальних мережах.

Крім того, нагадав політолог, були заяви генпрокурора з приводу того, що потрібно обов’язково запровадити кримінальну відповідальність за корупцію, й мінімальний термін мав би передбачати перебування у в’язниці.

«Загальна ситуація та значний тиск зовнішніх партнерів складають досить несприятливу ситуацію для людей, яких звинувачують у корупції. Очевидно, ми можемо мати хоч і слабку, але надію, що рішення щодо Труханова може бути більш жорстким, ніж на те розраховують прихильники мера», – пояснив Яблонський.

Зважаючи на вищесказане, слід розуміти, що весь цей час якісь переговори та впливи відбуваються, продовжив він, тому цілком можливим є ще один варіант.

«Якщо Труханов побачить, що є проблеми зі сценарієм, на який він сподівається, можуть бути спроби залишити країну. Хоча в нас такими речами вже нікого не здивуєш, на жаль», – уточнив політолог.

Підсумовуючи, експерт додав, що в країні, де корупція культивувалася щонайменше чверть століття, крім того, що рятують ту чи іншу людину, очевидно дискредитують і судову систему загалом.

«Здавалося б, куди вже більше, але, на жаль, у нас дискредитують не так стару судову систему, як намагання її зараз змінити», – резюмував Василь Яблонський.

Як відомо, раніше Труханова відпустили на поруки, після чого одеський мер вийшов на роботу. Що про це думають у соціальних мережах – у добірці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: