Суд переніс питання відсторонення Труханова на наступний тиждень

Читать на русском
У справі європейської мерії Одеси суд ще не ухвалив рішення відсторонити мера міста й зробив перерву.
Геннадій Труханов у суді

Суд зробив перерву до 27 лютого у судовому засіданні щодо відсторонення від посади міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого детективи НАБУ підозрюють у заволодінні 185 мільйонами гривень Одеської міської ради на купівлі будівлі нової мерії Одеси.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 22 лютого, суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на засіданні суду стверджував, що Труханов завдяки посаді мера може вплинути на підозрюваних і свідків у зазначеному провадженні, а також зіпсувати документальні докази. До того ж четверо підозрюваних є чиновниками Одеської міськради й перебувають у безпосередньому підпорядкуванні Труханова.

Крім того, прокурор процитував кілька телефонних розмов Труханова з нібито чиновником мерії, як приклад можливого впливу. У першій розмові мер Одеси хотів поїхати на чемпіонат з карате, тому що їм «цікавиться НАБУ», а в другій – просив влаштувати запрошення до Чехії на певну дату.

Своєю чергою адвокат мера Одеси просив долучити до клопотання документи, що характеризують Труханова: дипломи, грамоти та листи подяки, а також укази про нагородження. Також захист Труханова зазначав, що ті ризики, про які розповідає прокурор, має усунути запобіжний захід мера Одеси, де йому заборонено спілкуватися зі свідками та підозрюваними в справі.

Суд вирішив зробити перерву до 27 лютого через технічні проблеми. Під час засідання перестав працювати комп'ютер секретаря судового засідання, а пізніше мікрофон, через що неможливо було записувати судове засідання.

Нагадаємо, суд відпустив Труханова на поруки з низкою зобов'язань.

Раніше в НАБУ показали схему розкрадання коштів Одеської міськради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: