Плотницького розшукують у російських СІЗО – ЗМІ

Читать на русском
Колишнього ватажка окупованих районів Луганської області Ігоря Плотницького не знайшли в СІЗО номер 1 у Санкт-Петербурзі, але він може бути заарештований в іншому місті РФ.

Колишнього ватажка окупованих районів Луганської області Ігоря Плотницького не знайшли в СІЗО №1 у Санкт-Петербурзі, але він може бути заарештований в іншому місті РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє телеканал «Дождь» із посиланням на члена Громадської спостережної комісії Романа Ширшова.

«Прибрати Коливана»: три варіанти розвитку подій у незаконній «ЛНР»Інцидент в окупованому Луганську міг служити основою для повного відсторонення ватажка Ігоря Плотницького від «керівництва».

За його словами, він побував у слідчому ізоляторі Санкт-Петербурга, де надав список людей, з якими планував поспілкуватися, в тому числі й із Плотницьким. Однак там йому повідомили, що екс-ватажка луганських бойовиків серед ув'язнених немає.

Ширшов заявив, що планує звернутися до Федеральної служби виконання покарань, щоб уточнити, чи не перебуває Плотницкий в якомусь іншому СІЗО.

Телеканал також повідомляє, що раніше інформацію про те, що колишній ватажок бойовиків ОРЛО заарештований і утримується в слідчому ізоляторі в Санкт-Петербурзі, повідомив так званий «перший помічник глави» окупованого Луганська.

Бойовик заявив, що Плотницкий не живе на Рубльовці, а перебуває в «Крестах» (СІЗО №1 у Санкт-Петербурзі – ред.) і надає «дуже хороші свідчення».

Як відомо, ввечері 21 листопада 2017 року до окупованого Луганська увійшла колона з десятків військових автомобілів із Донецька.

ЗМІ писали, що в конфлікті між Плотницьким і Корнетом Кремль обрав сторону останнього.

23 листопада бойовики в окупованому Луганську посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебував їхній ватажок Ігор Плотницкий. Пізніше стало відомо, що Плотницького помітили в аеропорту в РФ.

В. о. голови окупованої частини Луганської області був призначений Леонід Пасічник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: