Кремль підтримав «міністра ЛНР» Корнета в конфлікті з Плотницьким

Читать на русском
У конфлікті, який виник в самопроголошеній «ЛНР» між «главою МВС» Ігорем Корнетом і главою республіки Ігорем Плотницьким, Кремль став на бік міністра.

У конфлікті, який виник в самопроголошеній «ЛНР» між «главою МВС» Ігорем Корнетом і главою республіки Ігорем Плотницьким, Кремль став на бік міністра.

Про це повідомляє джерело, близьке до помічника президента Владислава Суркова, який є неформальним куратором «ЛДНР», передає «РБК», пише «Слово і Діло».

Видання зазначає, що Кремль став на сторону Корнета в цьому конфлікті, але Плотницького від влади поки відстороняти не будуть.

«Якщо Донецьк достатньо незалежний від Кремля і, по суті, їх відносини можна описати як ненав'язливий протекторат, то у випадку з Луганськом Москва вирішила скоригувати певні процеси в республіці і збільшити свій вплив», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 листопада Ігор Плотницький відправив у відставку главу МВС самопроголошеної республіки Ігоря Корнета.

У свою чергу Корнет опублікував заяву, в якій говориться, що не пішов у відставку. У нього нібито є «неспростовні докази» причетності окремих високопоставлених представників органів влади до «злочинної діяльності на шкоду інтересам республіки і народу Луганщини».

Пізніше один з бойовиків повідомив, що Плотницький нібито втік уже до Росії.

Як повідомлялося, у вівторок увечері, 21 листопада, з'явилася інформація, що в центр окупованого проросійськими бойовиками Луганська входить колона військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: