У трьох країнах зафіксували холеру

Читать на русском
МЗС у зв’язку зі спалахом холери в Кенії, Танзанії та Сомалі рекомендує українцям утриматися від поїздок до цих країн.

Міністерство закордонних справ України у зв’язку зі спалахом холери в Кенії, Танзанії та Сомалі рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до цих країн до нормалізації епідеміологічної ситуації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі МЗС.

У річковій воді Миколаєва виявили збудника холериКерівництво ОДА розпорядилося про невідкладне проведення профілактичних заходів та інформування громадян.

У кенійських провінціях Tharaka Nithi зареєстровано 26 випадків захворювання, у Busia – 16, у Meru – 14, у Garissa – 6, у Siaya – 4 випадки. У танзанійських провінціях Dodoma зареєстровано 53 випадки захворювання й 4 смертельних, в Rukwa – 19, у Songwe – 9, в Ruvuma – 2 випадки. У сомалійських провінціях Banadir зареєстровано 49 випадків, Hiraan – 17 випадків.

Тим громадянам, які перебувають у Танзанії, Республіці Кенія та Федеративній Республіці Сомалі, слід виявляти особливу обачність і дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб.

У разі виявлення захворювання громадянам України потрібно негайно звернутися до медичних установ для отримання допомоги.

У разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, громадянам України необхідно невідкладно звертатися до посольства України в Республіці Кенія за телефоном: (+254) 733-366-366, на адресу електронної пошти: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

Нагадаємо, показник захворюваності на грип та ГВРІ в Україні становить 746,6 особи на 100 тисяч населення. Це на 31% перевищує епідемічний поріг.

Також відомий педіатр Комаровський заявив, що слідом за спалахом кору Україні може загрожувати дифтерія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: