У річковій воді Миколаєва виявили збудника холери

Читать на русском
Керівництво ОДА розпорядилося про невідкладне проведення профілактичних заходів та інформування громадян.

У Миколаєві при аналізі однієї з проб річкової води виявлений збудник холери.

Про це повідомили в ГУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», передає прес-служба Миколаївської ОДА, пише «Слово і Діло».

«У районі Інгульського пішохідного моста (м.Миколаїв, Центральний район) з проби від 07.08.2017 року виявлені Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa. Культуру підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І. Мечникова. Всі обласні і міські служби переведені в стан підвищеної готовності. Ситуація знаходиться на контролі керівництва облдержадміністрації», - йдеться в повідомленні.

Кількісь жертв епідемії холери в Ємені сягнула рекордної позначкиЧисло загиблих в результаті епідемії холери в Ємені зросло до приблизно півтори тисяч осіб.

У зв'язку з цим у Миколаївській ОДА відбулася екстрена нарада, в ході якого відповідними структурами було поінформовано, що поки не зафіксовано жодного випадку захворювання серед населення.

Керівництво ОДА розпорядилося про невідкладне проведення профілактичних заходів та інформування громадян.

Так, з метою попередження та запобігання можливого поширення випадків захворювання серед людей, було рекомендовано Миколаївській міській раді заборонити купання і вилов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузькому лимані.

Також міськраді рекомендують вжити термінових заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами.

Крім того, з метою посилення епідеміологічного моніторингу за наявністю вібріофлори в воді відкритих водойм, ГУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» з 11 серпня збільшив кількість реперних точок і кратність відбору проб.

Керівництво області запевнило, що Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби. Також опрацьована можливість розгортання польового госпіталю на випадок масового захворювання.

Нагадаємо, в Ємені через холеру щодня вмирають тисячі людей.

А 11 серпня в Харкові зафіксовано новий випадок ботулізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: