За добу. Японці створили унікальний препарат для лікування від грипу

Читать на русском
Японська компанія Shionogi & Co. заявила про те, що готує до випуску препарат, який може вбити вірус грипу за 24 години.

Японська компанія Shionogi & Co. заявила про те, що готує до випуску препарат, який може вбити вірус грипу за 24 години.

Як повідомляє ScienceAlert, найбільш ефективним сучасним препаратам на це потрібно 72 години, пише «Слово і Діло».

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

Новий препарат являє собою балоксавір марбоксіл (baloxavir marboxil). Творці ліків стверджують, що пацієнту необхідна тільки одна доза препарату для повного одужання. Третя фаза клінічних випробувань препарату завершилася в січні.

Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії схвалило виробництво препарату на початку лютого 2018 року. Компанія-виробник очікує офіційного дозволу в березні.

Якщо міністерство видасть дозвіл, першу партію препарату планують випустити в травні 2018 року. Зробити висновки про ефективність препарату в «польових умовах» вдасться вже взимку 2019 року. Чи буде він продаватися в інших країнах, поки що невідомо.

Нагадаємо, в Україні багато шкіл закрилися на карантин через епідемію грипу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: