У Ємені вже понад півмільйона людей підхопили холеру

Читать на русском
В охопленому війною Ємені на холеру захворіли вже понад 503 тисяч людей. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

В охопленому війною Ємені на холеру захворіли вже понад 503 тисяч людей.

Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає ВВС, пише «Слово и Діло».

Щонайменше 1975 хворих померли, відколи наприкінці квітня почався спалах цієї хвороби, що поширюється через забруднену воду. За даними ВООЗ, загальна кількість випадків хвороби від липня знизилася, проте досі щодня заражаються по 5 тис. людей.

Хвороба поширюється через погіршення санітарних умов унаслідок руйнування інфраструктури. У Ємені без доступу до чистої води та санітарії внаслідок війни опинилися понад 14 млн людей, а у великих містах припинили вивозити сміття.

Служба охорони здоров'я Ємену не може впоратися з епідемією холери, що на сьогодні є найбільшою в світі. Понад половина всіх медичних закладів закриті в результаті військового конфлікту між проурядовими силами та повстанським рухом хуситів, що триває більше двох років.

ВООЗ заявляє, що дефіцит ліків і медичних препаратів є постійним і поширеним явищем, а 300 тис. медиків у Ємені майже рік не отримували зарплату.

«Медики Ємену працюють у неможливих умовах. Тисячі людей хворіють, там не вистачає лікарень, не вистачає ліків, недостатньо чистої води. Ці лікарі та медсестри є основою медичної відповіді - без них ми нічого не можемо зробити в Ємені. Потрібно виплатити їм зарплату, щоб вони могли і надалі рятувати життя», - сказав гендиректор ВООЗ доктор Тедорс Адханом Гебреєсус.

ВООЗ та її партнери наразі працюють над створенням у Ємені спеціалізованих кліник лікування холери, реабілітаційних закладів, а також над постачанням медичних препаратів і підтримкою медиків Ємену. У разі наявності доступу до медичних послуг виживають понад 99% хворих на холеру.

Раніше повідомлялося, що в Ємені через холеру щодня вмирають тисячі людей.

Як повідомлялося, епідемія холери в Ємені визнана найбільшою в світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: