Польська опозиція представила альтернативу закону про «бандеризм»

Читать на русском
Польська опозиційна партія Громадянська платформа представила свій проект оновленого закону про Інститут національної пам'яті.

Польська опозиційна партія «Громадянська платформа» представила свій проект оновленого закону про Інститут національної пам'яті й скерувала документ до президента Польщі Анджея Дуди з метою консультації.

Про це повідомляє «Польське радіо», передає «Слово і Діло».

Закон про «бандеризм»: чи є загроза та що змусить схаменутися польську владу?Польська опозиція готує альтернативу закону про бандеризм, а голова польського МЗС висловив надію на врегулювання відносин з Україною. Оцінили ситуацію експерти.

За словами лідера партії Гжегожа Схетини, запропоновані опозицією зміни уточнюють уже схвалений і підписаний президентом варіант змін до закону.

«Ми говоримо про криміналізацію записів про «польські табори смерті». Ми говоримо й розширюємо каталог злочинів, які були скоєні на землях давніх Східних кресів (територія нинішньої Західної України), не лише щодо трагічної Волинської різанини з 1943 року, але також щодо того, що стало трагічним досвідом сотень тисяч поляків, яких вивезли зі Східних кресів до Сибіру, вглиб Радянського Союзу», – зазначив він.

Нагадаємо, Конституційний суд Польщі може взяти до уваги побоювання українців щодо змін до закону про Інститут національної пам'яті й дещо змінити його.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: