В Угорщині ухвалили резолюцію про підтримку Польщі

Читать на русском
Парламент Угорщини ухвалив резолюцію «Про підтримку Польщі «від тиску з боку Брюсселя». Законодавці закликали не підтримувати пропозицій, які б обмежили основні права Польщі, що виникають з її членства в ЄС.

Парламент Угорщини ухвалив резолюцію Про підтримку Польщі «від тиску з боку Брюсселя».

Про це у вівторок, 20 лютого, пише «Слово і Діло» з посиланням на Радіо Польща.

Угорщина та Польща хочуть розширити вплив у ЄСУгорщина і Польща прагнуть розширити свій вплив в Європейському Союзі. Прем'єр-міністри наголосили на важливій ролі Вишеградської четвірки в ЄС, а також піддали критиці міграційну політику Брюсселя.

Так, законодавці закликали уряд Угорщини не підтримувати пропозицій, які б обмежили основні права Польщі, що виникають з її членства в ЄС.

Ініціативу подав до парламенту голова парламентської Комісії закордонних справ Шольтен Немет.

У той же час угорські парламентарі вже закликали угорських депутатів Європейського парламенту, щоб вони не підтримували пропозиції застосувати до Польщі сьому статтю Договору ЄС.

«Ми закликаємо уряд Угорщини, щоб підтримати Польщу, яка позбавила змоги применшувати гарантованих в Трактаті ЄС прав Польщі, і не підтримував пропозиції, які б обмежували втілення основних прав Польщі, що виникають з її членства в ЄС», - цитує видання текст резолюції.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року Європейська комісія почала процедуру санкцій проти Польщі через запровадженн скандальної судової реформи.

Як повідомлялося, між головами зовнішньополітичних відомств Угорщини і Люксембургу розгорівся скандал через проблеми мігрантів в Євросоюзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: