У Польщі хочуть внести зміни до скандального закону

Читать на русском
Конституционный суд Польши может принять во внимание опасения украинцев относительно изменений в закон об Институте национальной памяти и несколько изменить его.

Конституційний суд Польщі може прийняти до уваги побоювання українців щодо змін до закону про Інститут національної пам'яті і дещо змінити його.

Про це в інтерв'ю виданню Gazeta Polska заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє «Слово і Діло».

Як Україні відповісти на спроби поляків воювати з «бандерівщиною»?Польський президент підписав закон, що передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду бандерівської ідеології. Як реагувати Україні, міркували експерти.

«Українці теж протестують проти змін до закону про ІНП. Однак Конституційний суд може врахувати сумніви української сторони і уточнити деякі питання, щоб розвіяти нинішні побоювання», - сказав польський міністр.

За його словами, в стратегічних питаннях Польща знаходить взаєморозуміння з Україною і підтримує європейські амбіції Києва. Чапутович підкреслив, що в найважливіших питаннях Польща підтримує Україну, але історичні питання все ж залишаються на порядку денному.

Він висловив надію, що незабаром в Польщу приїде віце-прем'єр України Павло Розенко, який проведе переговори зі своїм польським колегою Пьотром Глинським.

«Ми розраховуємо на те, що будуть відновлені ексгумаційні роботи і зможуть розмовляти історики», - додав він.

Як раніше повідомлялося, Польща сподівається на врегулювання відносин з Україною.

Нагадаємо, польська опозиція готує альтернативу закону про «бандеризм».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: