У Польщі побили українців через їхню національність

Читать на русском
В одному з варшавських автобусів виник конфлікт на національному ґрунті, під час якого були побиті двоє громадян України.

В одному з варшавських автобусів виник конфлікт на національному ґрунті, під час якого були побиті двоє громадян України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Польща офіційно підтвердила початок дії «чорного списку»Польща офіційно підтвердила заборону на в'їзд в країну секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету.

Інцидент стався у варшавському районі Воля. Двоє українців стояли на зупинці на перетині вулиць Простої та Залізної, а після прибуття автобуса спробували в нього зайти.

«Коли вони заходили до автобуса, якийсь чоловік штовхнув одного з громадян України. Коли автобус рушив із місця, цей самий чоловік підійшов до них і напав, завдаючи українцю удари кулаками в голову. При цьому в присутності інших пасажирів він публічно їх ображав через їхню національну приналежність», – розповіла підкомісар Марта Сульовська з районної поліції Варшави.

На наступній зупинці нападник зник, а постраждалих забрала карета швидкої допомоги. У лікарні їм наклали шви.

Поліція відкрила справу й почала пошуки зловмисника. За допомогою записів камер спостереження поліцейським вдалося затримати 27-річного чоловіка. У прокуратурі йому пред'явили звинувачення в побитті на національному ґрунті, затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося про те, що в Польщі українців запитують про Бандеру при отриманні «карти поляка».

Нагадаємо, в резонансному законі про Інститут національної пам'яті президент Польщі Анджей Дуда оскаржив положення щодо «українських націоналістів» і «Східної Малопольщі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: