Польська опозиція готує альтернативу закону про «бандеризм»

Читать на русском
Польська опозиційна партія підготує власний законопроект про Інститут національної пам'яті, у якому будуть змінені найбільш суперечливі положення закону.

Польська опозиційна партія «Громадянська платформа» підготує власний законопроект про Інститут національної пам'яті, у якому будуть змінені найбільш суперечливі положення закону.

Про це після зустрічі з послом США в Польщі повідомив лідер партії Гжегож Схетина, інформує Onet.pl, пише «Слово і Діло».

Конфлікт Україна-Польща: якими будуть наслідки та чого чекати заробітчанамДвосторонні відносини між Україною та Польщею знову на етапі загострення. Безумовно, в стані війни Києву краще шукати союзників, аніж нових противників. Якими можуть бути наслідки, міркували разом з експертами.

Схетина підкреслив, що підписання змін до закону президентом Дудою викликає «здивування найважливіших союзників», в тому числі американських політиків.

«Я кажу про це, тому що це важливе питання. Відносини зі Сполученими Штатами є гарантією нашої безпеки», - заявив Схетина.

Політик стверджує, що «Громадянська платформа» не буде стояти осторонь подій та наслідків, які можуть виникнути в результаті набуття чинності закону.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Як відомо, президент Польщі підписав скандальний закон.

Президент України Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

У відповідь на схвалення закону МЗС України заявило, що Польща намагається зобразити українців «злочинними націоналістами».

Рада проголосувала за звернення до Польщі через «антибандерівський» закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: